reede, 16. aprill 2010

Minu väike moto

Care more than some think is wise. Risk more than some think is safe. Dream more than some think is practical. Expect more than someone think is possible. Try harder than some think i could.

Ma üritan enamasti rohkem kui vaja, sest vastasel juhul ei teeks ma seda, mis teen. Ületada iseend on mu soov.

PS. Tartu-Põlva-Tartu postitus on ka tulekul.

Teile
Raivolt

kolmapäev, 14. aprill 2010

Kolmapäev

Neljapäeva hommik on nüüdseks. Ei jõudnud kuidagi varem kirjutama lihtsalt.
Alustan siis salhusest.
Teisipäeva õhtul läksingi Supilinna, aga otsustasin, et lähen mööda Emajõe äärt mööda. Pärast Ujula Konsumi silda kaovad veeäärelt majad ja jääb vaiksemaks. Meeldiv oli seal aeglaselt säita ja vaadata kuidas vesi on peaaegu sõiduteeni. Edasi tuli kruusarada, kus kalamehed püüdsid kala ja huvilised jalutasid/velosid.

Supilinna terviserada on äärmiselt hea koht kus treenida, seal on ääretult hea rajaprofiil, tõusud ja langud. Päris mõnus, et end treenida. Inimesi oli rajal teisigi. Loogiline eks?Kes rullis, kes sõitis koos lastega, kes jooksid. Inimesed tegelevad siiski päris palju tervislike eluviisidega.
Ega ma seal kaua ei sõitnud väga, vastik haigus sunnib keha hoidma, pole eda minekut, mis tavaliselt.


Kolmapäev.
Iga hommikuga annab haigus üha enam tunda. Kool möödus suhteliselt lihtsalt. Esimene tund kestis kokku 30 min, kuna õpetaja saabus alles 30 minutit enne tunni lõppu. Järgmised 2 tundi, Eesti keel, vaatasime "Kuulsuse Narrid" filmi. Ja lisaks tuli kirjutada veel "Kuidas põhineb/kujuneb EBATERVELTl kõrge enesehinnang?". 20 lauset ja asi korras.

Täna siis üle 3-me kuu taas jõusaalis. Oi oi, kuidas on keha nõrgestanud erinevad liigesepõletikud, mida põdesin viimase 3 kuu jooksul. Lisaks hetkel seljas turniv haigus. Õnneks on kõik parandatav kui taas aktiivsemalt hakata käima sõitmas rattaga ja jõusaalis. Pole vaja muud kui meelekindlust, et jõuan kuskile ja tahan seda.

Õhtul kohtusin sõpradega, keda polnud ligi 1,5 aastat näinud. Käisime piljardit mängimas, mina ei oska seda mängida, ja veetsime lihtsalt lõbusalt aega. Oli ülimalt meeldiv näha uuesti neid.

Varsti kirjutan jälle ehk?

teisipäev, 13. aprill 2010

13 aprill

Meeldiv päev.
hommikul ärkasin jubeda kurguvaluga. Eks see haigus annab viimaks endast aina tugevamalt tunda, aga mul pole aega haige olla. Tuleb treenida ning koolis käia. Eriti nüüd, kus koolinädal on vaid esmaspäev - neljapäev. Pole ju palju, et vastu pidada. Lisaks hakkasid ka hinnetega seotud probleemid lahenema.

Otsisin üles kunagi msnni lisatud inimese ja võtsin nendega uuesti ühendust.

Üritan nüüd veel õhtul minna uurima kuidas on Supilinna pool see terviserada. Äkki seal meeldiv vurada ja siis saab seal aegajalt käima hakatud.

pühapäev, 11. aprill 2010

Põltsamaa - Tartu

See pole küll rattaretk, kuid kirjutan siiski, sest ise pole ratast bussiga varem nõnda teise linna viinud ja ei osanud oodata, et kas bussijuht nõustub või ei.

Jalgratas pole siiski ju kõige tavalisem bpagas ilmselt bussi panipaigas. Meeldiv öelda, et bussijuht oli vastutulelik. Sain jagratta kenasti peale ja sõit Tartusse algas.

Tartus võtsin ratta, kott selga ja ühikasse pedaalima. Siis meenus mulle linna suurim miinus jagrattal kulgedes, see meeletu tolm ja must õhk. Õigemini lendas lärakatena näkku. See tähendab, et lähipäevil uurima mis rattarajad ümbruses on ja üldse, mida huvitavad siin ümbruses leidub. Avastan äkki veel mõne huvitava paiga, mida kunagi hiljem taas külastada.

Mõtlesin täna, et mis asju peaks endale näksimiseks võtma, kui sõita kavatsen, leidsin, et rosinad peaksid olema hea valik, kuna looduslik suhkur ja pealegi on mugavalt taskusse või kuhugi mujale ladustatavad.
Hoiavad vaimu ka keha virkas seisundis. Linnas on vja siiski väga palju tähelepanu. Nagu ka maanteel. rattarajad meidi mugavamad, seal vähem liiklejaid, kes oleksid nii ohtlikud kui autod.

Soovin edu kõigile kaasratturitele. Peas küpseb üks idee, millest räägin, kui asi teostatud.

Päikselist kevadet ning nael kummi!

Mäeküla - Põltsamaa

Kirjutan siis lähemalt sellest reisikesest. Kirjutan üles ka kompuutri andmed.

Sõiduajaks oli 1h 43min ja 25 sek.

Kilomeetreid kogunes 38,11 km.

Keskmine kiirus oli 22,1 km/h.

Kõige suurem kiirus oli 41,3 km/h.

Kaloreid 570,6 cal.

Selle odomeetril hetkel 2677,4 km.


See pole minu sõidetud küll, aga loodan, et lähima paari nädala jooksul suudan viia kilometraasi 3000 km-ni. See on küll suur soov, arvestades, et pole juba üle aasta istunud rattal. 
Suurem plaan on osaleda rattarallidel ja tegeleda enese füüsise tõstmisega. Aga soovin osaleda võistlustel, et võita. Tahan tõestada midagi endale.

Palju tõestamist vajan.