kolmapäev, 16. märts 2011

Naised on nagu Potsatajad: soojad, pehmed, armsad, armastavad kõrvadega ja elavad koos krokodilliga.

See lause jäi mulle nüüd kohe hambusse. Paar päeva tagasi see lause ilmus ühe endise kursuseõe FB lehel ja siis ma ei tabandki ära, mis nimega ma oma blogi tegin. JA tohohh, 3 kuud tagasi sai mu blogi nimeks Gena ja Potsataja. :) Kokkusattumine milline.

Aga see on kõrvallugu.
Tegelikkus on karm, nimelt on elu löönud üle pea kokku. again. No kohe kuidagi need tööd ja asjad kogunevad.

Viimane sissekanne pärines veebruari 2-sest nädalast. Või 3-dast. Igastahes palju on sündinud selle ajaga.

Kool algas uuesti. Oi, mis kilde siin saab. Ikka jube hea meel on tagasi olla.
Kõige suurem projekt - Rünne kollane buss.
Meie unenägudeski see juba peategelaseks. Vot siis on asi jamasti. :D
Et kõik ausalt ära rääkida, tuleb algusest alustada, nagu seda tegi koolipoiss Agu Sihvka. Asi lagas lihtsast rihmavahetusest ja ühest vabast päevast. Aga hetkel on see veninud ligi nädalaseks piinarikkak teekonnaks inimmõistuse vastupidavuse ja leidlikuse piirides. Nimelt rihmavahetuse saime täiesti eduliselt tehtud. Buss läks tööle, aga oli tiks või klõbin sees. See olevat kõrgsurve pumbast, et pump pihustab natukene mööda. Nimelt diiselautodel toimub pihustamine kõrgsurvepumba kaudu, mis saab käituse hammasrihmalt. Juhul kui pihustus toimub vara või hilja, siis klapid pole täielikult avanenud/sulgunud ja seetõttu surutakse neid jõuga kinni, mis tekitabki klõpsuva heli. (Mario, correct me if i'm wrong).
Et sellest lahti saada tuli pumpa pisut liigutada. Selleks tuli lahti lasta 4 polti. Pole ju keeruline, eks? Oh ei. Esiteks esimesed 3 polti on lihtsad, aga 4-jas asub generaatori taga ja pumba all. Võite ise ette kujutada kui vähe seal ruumi on. See tähendas generaatori eemaldamist. Noh, see on väike asi võrreldes probleemidega mis järgnesid. Nimelt otsustas buss, et enam ei käivitu see mootor. Oh seda jama mis siis hakkas. Kui vaid suudaks igat etappi kirjeldada. See pole enam inimlik. Selle bussi kallal on käinud nii palju erinevaid spetsialiste, et buss peaks juba ammu hirmust tööle minema, aga ei kõssugi. Noh, vähemalt mitte diisliga. :) Nimelt stardiabiga on see bussi kauem töötanud kui pärast rihmavahetust. (Väiksese märkusena, et buss on pärast rihmavahetust töötand ka diisli pealt, kuna pumba reguleerimist pidi tegema sooja mootoriga. Aga jah, stardiabiga on see buss ikka päris palju töötand.
Kolmapäeval(09.03.11) vahetasime rihma ära. Neljapäeval(10.03.11) otsustas siis buss töötamise lõpetada. Hakkasime siis viga otsima. Tuli välja, et pump ei pihusta enam üldse kütust. Diiselmootoriõpetaja Siemann soovitas pump bussilt eemaldada ja saata/anda temale kontrolli. Seda me siis ka tegime.
Ahjaa, samal päeval, 10-s märts avastasime, et tagapiduri juhipoolne silinder lekib piduriõli. :) Thing just got a whole better :D
Reede oli meil vaba, seega mina, Mario, Andy olime juba eelmisel päeval leebet teinud. Kaido kahjuks ei teinud, sest ta ei märganud, et Talle anti ka luba. :) Tema käis reedel ja vahetas piduri töösilindrit. Oh seda õnne kui nüüd eile või üleeile (15 või 16.03.11) ta kuulis, et ta oleks võinud ka lahkuda. :D
Tulles tagasi teema juurde, reedeks oli pump taas õpetaja Rünne käes ja meie kursavennal Siimul paluti pump lihtsalt bussile külge panna. Et oleks meid kenasti esmasp ootamas. :)
Esmasp jätkasime taas lootusetut võitlust bussi käimasaamise nimel ja seda teeme me siiani, kolmapäev, 16.03.11. Õnneks vist nüüdseks on buss liikunud õpetaja Siemann hoole alla kes hakkab siis uurima nüüd bussi elulootust.

Mujalt lugusi, kes suudab siiani lugeda :)
Koolielu on nagu ikka. Ahjaa, väike uuendus mu elukohas on ka toimunud, nimelt olen asunud ümber Säreveresse, ühiselamusse No. 3. See muutus on tingitud soovist hakata kevadepoole aktiivsemalt trenni ja autojuhilubadega tegelema.

Niisiis on aja jooksul muutusi olnud, kuid on asju, mis ei muutu, nimelt õues olev lumi kohe ei taha sulada. Sel nädalavahetusel hakkab tõsisem lumevedu. Peab liigutama suurema osa lumest veekaevu lähedusest ära, et pumbaruumi oleks võimalik pumbaga kuivendada vajadusel.

And and important notice, ma vahetasin arvutil viimaks Windowsi ära. Juba üle 6 kuud pinda käinud pikk alglaadimisaeg mis oli pinnuks silmas on nüüdseks olematu kasutades W7-t. Samas tekib aegajalt tunne, et soovin siiski tagasi Vista või Xp peale. W7 start riba on endiselt harjumatu.

Sain täna kätte oma Lennart Meri pildiga T-särgi. See on üks lahe särk ikke. Varsti üritan pilte ka siia lisada. Ja muidugi peaksin hakkama oma blogi muusikavalikut täiendama.

Egas vist hetkel midagi muud polegi siia kirjutada jaksu jälle.





Minu sügavaim kaastunne Jaapani maavärina/tsunami ohvritele. See on üks suurimaid looduskatastroofe. Ja järel mõjud pole siiani lõppenud.