laupäev, 15. mai 2010

Tartu - Himmaste - Tartu

MA ikka ei oska kohe kuidagi kiirelt ja korralikult oma asju kirja panna. :D

Tere jälle mu austatud lugeja.

Sai siis taas oma rattasõiduoskust harjutatud. :D
Kuna registreerusin ära 133km distantsile, siis pidin ka kiivri muretsema, sest seal võistlusel epab see peas olema. Aga ega ma ostma küll selle ühe ürituse präast kiivrit ei hakka. Mul üks õdedest tegeleb perega pidevalt rattasõidu ja spordiga üldiselt, siis uurisin, et kas Temalt saaks ehk laenata kiivrit. Muidugi saab, vastati. :)

Aga kuidas kiiver kätte saada? Vastus: Rattaga.
Tartust Himmastesse on 38km nagu spidomeeter näitas.
Egas midagi, päeval kell 14.30 alustasin sõitmist umbes. Aga ega siis asi viperusteta ei alanud. Tartust Võru poole väljasõidul on Statoili tankla, kus mõtlesin ratta rehvirõhud maanteesõidule ümber kohandada. Aga oh ebaõnne, :D, seal vaid mingi eelseadistatav punp, millega ma kahjuks ei oska ümber käia. Seega sõitsin Aardla ja Võru tn ristil asuvasse Statoili, kus tavaliselt rehvirõhku kontrolime ja vajadusel korrigeerime. Seal rehvirõhud kenasti sobivaks ja teele.
Ega sõidust midagi väga rääkida ei ole, puud ja teemärgid mööduvad aeglasemalt kui autos. :)
Ainus suurem selline sündmus oli ilmselt minu sõidu juures see, et vastutuul oli nii tugev, et mäes alla veeredes kiirus langes, mitte ei tõusnud, kui ma ise kaasa ei pedaalinud. :D Pole just tihti sellist asja juhtunud.

Aga jõudsin kenasti kohale, oli raske sõita küll jah, vastutuule tõttu. Siiski oli mu keskmine kiirus 23,9 ja sõiduajaks oli 1h 35min. See olii minu arvates hea, kuna tuul oli tõesti tugev, nagu mu mäesõidukirjeldusest aru võisite saada.

Pm ma läksingi vaid kiivrile järgi, seega mul muud väga plaanis polnudki. Mingiaeg oli mõte ka ühe uue tuttavaga kokku saada, kuid see ideed langes pärast seda ära, kui öele pisut abitööliseks olin. Käisime metsas suuremaid kive otsimas, ikka selliseid parajaid mürakaid. Umbes 1-2h läks selle peale. 20.30 hakkasin tagasi sõitma endal käed kivide tõstmisest marraskil ja küllaltki väsinud ka.

Nõnda, õhtupäike pimestamas mu silmi pedaalisin paraja kiirusega, kuna tahtsin siiski enne pimedat Tartu jõuda. öösel rattaga maanteel pole just meeldiv kulgeda. Peab mainima, et tagasisõit oli kiirem, kuna enam polnud nii tugevat vastutuult.
Umbes 21.15 võtsin viimaks oma päikseprilid eest, kuna liiga tumedaks tegid need õhtu. Autosi suutsin sel hetkel suht vaid esitulede järgi eristada, ja asfaldi ning kruusa piiri ei suutnud ma juba mõne kilomeetri jagu eristada, seega leidsin, et kuigi tolm ja puru hakkab segama, on aksulikum prillidest loobuda.

Tagasi ühikasse jõudsin kell 22.15 vist või oli varem, ma täpselt ei vaadanud, kuna mu keha oli omadega läbi. Igastahes tagasisõiduks kulus 1h 30 min umbes ja keskmise kiiruse tõstsin eelnevalt 23.9km/h veidi kõrgemale, ps ma ei nullinud spidomeetrit. 25,3km/h oli siis ülddistantsi keskmine kiirus.
Peab mainima, et viimase aja parim trennsõit oli see väike trip.

Tean, mitte väga värvikas ega huvitav sissekanne, kuid mul on oma blogiga üks uus idee. Selleks on videoblog. Hakkan kirjutamise asemel oma blogi kaameraga lindistama ja seega peaks see olema pisut huvitavam tulevikus. :)

Elame ja näeme, mis tulevik toob.

Päikest ja äikest kõigile loodunautlejatele/vaatlejatele.

esmaspäev, 10. mai 2010

Video/muusika post.

Hetkel siis lood, mis on hetkel aktsioonis mu kõlarites. :)




Rock Hotel. Lihtsalt üks mõnus lugu.



The Flowers of Romance. Sõnumiga laul minu jaoks.



Fun video mille taustaks ka üks mõnus muss. :D



Must Q. Ülmõnsa.



Hea tuju laul. :D








The Shadows - Apache



Aitab kah, nagunii Te ei viitsi neid kõiki kuulatagi. :D Muidugi meeldiv, kui ma eksin.

Kuulake head muusikat ja lõõgastuge.