teisipäev, 31. august 2010

Vabariigi Kodanikud

Istun korteris ja vaatan "Vabariigi Kodanikud". Teemaks on koolide pingeread. Üldiselt suht koolidega seotud teemas seoses tuleva kooliaastaga.
Huvitav on kuulata. Teemaks on "Koolide Tase". Nüüd oli seal näidatud korraks teema, seega mainisin ära. Diskussioon on väga huvitav. Arutletakse erinevate põhjuste üle miks koole üldse reastatakse. Lisaks on teemaks tulnud ka keskkooli riigipoolne doteerimine. Et kas seda üdse tasub teha, kasulikum oleks ehk suunata kohe kutsekooli. Ühesõnaga rohkem sundida inimesi lihttööle, mitte ülikoolidesse. See muidugi lahendaks see probleeme Eesti tööjõuprobleeme. Eesti vajab rohkem tavatöölisi, mille abil saaks Eesti majanduse kontrolli alla ja tõusuteele. Ma ei väida, et me ei vaja neid kõrgelt haritud noori. Vajame, sest Eesti poliitiline maastik vajab uundust. Sama vajab ka meie äritipp.
Huvitav on kuulata, mida tavainimene arvab sellest, telefonikõne ja e-maili teel.

Ääretult lai teema, isegi mina võiksin pikalt heietada, mis ja kuidas koolis ja mis kooli puhul on oluline. Mina ei läbinud keskkooli vaid läksin kutsekooli. Nüüd astun taas kutsekooli, järgmist eriala omandama. MA tahan olla mitmekülgne, kahjuks mind huvitavad nii paljud asjad, et ma ei suuda alati jälgida kõike, mida sooviksin. Vajaksin rohkem aega ja viitsimist. Samas peaksin end muutma, ma pean olema rohkem aktiivne, mitmekülgsem, huvitatud ja motiveeritum. See on üks mu eesmärkidest nüüdsest. Ma tahan püüelda kõrgemale. Kui mitte muus, siis vähemalt riigi elu muutmises, sest väheteadev kodanik on kasutu kodanik.
Hetkel kõik, avaldan ära ja mõnel päeval ehk jätkan ideed.