pühapäev, 16. juuni 2013

Ahiküte ja Brüsseli ideed ;)


Nonii.
Brüsselis jälle vist hullumajadel avatud uste päevad.
Ahjukütte keelamine?
No mida veel?
Jaanituli lükatakse kuni juurdluse lõpetamiseni teadmata ajaks edasi. Saastenormide kehtestamisel tuleb igal riigil, kus peetakse Jaanipäeva koos lõkkega maksta Jaanitrahv. Trahv nõutakse sisse igalt riigi elanikult, kes annab teada oma nutifoniga, kus Jaanipäeval osaleb. Kõik on vägagi kalkuleeritud. Iga jaanitule poolt tekitatud emmisioon mõõdetakse ära EU amentiku poolt, kelle kohaletellimise hind on veel arutlusel. Pärast seda tehakse kalkulaktsioonid ja esitatakse arve.

Kõik saunaomanikud hakkavad maksma maksu vastavalt sauna kütmisele. Korstendele paigaldatakse elektroonilised mõõturid, mis mõõdavad iga saunakütmise emissiooni ja saadavad tulemused EU Keskkonnaohutuse büroose. Seal tehakse kalkulatsioon ja saadetakse arve. Elektroonilist mõõturit tuleb vähemalt 2 korda aastas taadelda. Ka selle tegemiseks luuakse vastav asutus ja hind on samuti veel arutlusel, kuna büroo töötajate arv pole kindel.

Sarnaselt saunadega, paigaldatakse emissioonimõõturid ka eramajadele, kus on ahjud või pliidid. Kõik toimib sama loogika järgi, mis saunagagi.

Grillimaks.
Kord kuus külastab inimesi EU keskkonnavolinik, kes loeb üle majapidamises olevad grillid. Määrab nende tüübid ja väljastab sertifikaadi.
Uus seadus kohustab andma teada, millal grillitakse, kui pikalt ja millist sertifitseeritud grilli kasutati. Samuti tuleb üles märkida küpsetatud liha/vorstikeste hulk ja rasvasisaldus. Nendest kuumadele sütele langevad rasvaosakesed on erimaksuga, erito ohtlike saasteainetena, kuna põlev rasv on tervisele äärmiselt kahjulik.
Arve saadetakse iga kuu. Talvistel kuudel, kui grillimist ei toimu on arved samuti Teie postkasti jõudmas. Arvetel sisaldub lepingu pikendamise tasu, mis võimaldab grillimiseks sobivate ilmade saabumisel murevabalt ja uut sertifitseerimislepingut sõlmimata rahulikult grillimist alustada.

To be continued ;)

PS, tegemist on minu isikliku intellektuaalomandiga. Tegemist on naljaga.